Press Room

Press Room

Comefin SA Piteşti, unul dintre clienţii noştri, ne semnalează existenţa unui server TRUSTER, cumpărat în ianuarie 2004 şi care a funcţionat permanent în tot acest timp. Ar fi 17 de ani, însă Costel Burduşa, Şeful Biroului Informatică ne povesteşte că a existat o perioadă, în care era oprit de Crăciun când întreaga companie îşi suspenda activitatea şi oamenii se bucurau de vacanţă.

Este un server TRUSTER E5200T, dual- processor cu Intel Xeon la 2.8 GHz şi 2GB RAM, folosit pentru rularea unei aplicaţii ERP accesată dintr-o reţea cu 15 staţii de lucru. Intel lansase familia Xeon în 1998, gandită special pentru mediul de business şi utilizare în servere şi statii de lucru profesionale. Ca fapt divers, în 2004 serverul a costat cca 150 de milioane lei vechi (denominarea a avut loc în 2005) şi a fost livrat cu o garantie standard de 3 ani, împreună cu un UPS Guard.

Comefin este o companie cu mare tradiţie în domeniul producţiei de piese auto. Fabrica există din 1979 şi a produs piese pentru Dacia 1300, 1310 (pompe de frana, servo, pistoane pentru sistemele de frânare, etc.) iar ulterior s-a reprofilat pe elemente de caroserie şi acoperiri metalice. Găsiţi mai multe detalii pe site-ul companiei http://comefin.ro/.

Comefin a cumpărat serverul TRUSTER în 2004 pentru înlocuirea unui PC utilizat ca server, în prima reţea dezvoltată în cadrul companiei. Într-o perioadă în care Internetul nu oferea atât de multe informaţii, iar social media se reducea la forumuri, Costel Burduşa acerut recomandări unor parteneri de afaceri. Aşa a aflat de PRO SYS, o firmă din Bucureşti, care asamblează şi vinde servere cu procesoare Intel. A fost nevoie de o singură vizită la Bucureşti pentru identificarea configuraţiei potrivite şi stabilirea condiţiilor de instalare şi livrare. A fost adus la Piteşti într-o Dacia Papuc, versiunea cu cinci locuri, pe bancheta din spate, îşi mai aminteşte interlocutorul nostru.

Instalat la sediul Comefin, serverul TRUSTER a rulat iniţial Windows NT, iar ulterior alte produse din categoria Windows Server. În timp, a mai primit un upgrade de memorie şi un HDD suplimentar necesar trecerii la o alta configuraţie de tip RAID. A fost protejat de fluctuaţiile şi întreruperile cu energie electrică printr-un UPS şi anual a beneficiat de o aspirare atentă. Alte intervenţii necesare au fost schimbarea a două dintre cele patru ventilatoare (deveniseră zgomotoase) şi schimbarea sursei (s-a defectat la 16 ani de la achiziţie). Serverul a stat permanent într-o încăpere dotată cu sistem de climatizare, la temperatură optimă.

Achiziţia serverului TRUSTER a fost una dintre cele mai bune investiţii. La vremea respectivă serverele erau nişte echipamente scumpe, iar cele de la furnizorii internaţionali foarte scumpe. Am optat pentru un brand local, echipat însă cu tehnologie de top şi iată că alegerea a fost foarte bună. Serverul PRO SYS a făcut faţă cu brio solicitărilor în toţi aceşti 17 de ani, ceea ce este o adevărată performanţă. Vom păstra acest server pentru alte sarcini, chiar dacă vom avea nevoie de un echipament nou mai performant,” ne mai povesteşte Costel Burduşa.

Concluzia? Cu o bună întreţinere, viaţa unui server poate fi mult mai mare decat valorile medii cunoscute în industrie. Mai mult, o companie cu un sistem informatic simplu, care nu cere putere mare de calcul, se poate baza şi 17-18 de ani pe un hardware solid construit şi bazat pe componente de calitate.

Ne bucurăm că produsele PRO SYS au o asemenea durată de viaţă şi oferă clienților atât satisfacţie în utilizare cât şi o bună amortizare a investiţiei iniţiale.

Suntem la dispozitia dumneavoastra !
Aveti nevoie de ajutor ?