Press Room

Press Room


Pe 16 iunie, PRO SYS a participat la HPC Day în cadrul conferinţei CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM, organizată de ICI România la Palatul Parlamentului. O invitație care ne-a onorat și care este rezultatul a peste zece ani de activitate în domeniul High Performance Computing (HPC) şi a expertizei pe care am acumulat-o în acest timp.

Conferinţa în sine a acoperit un spectru tematic mult mai larg, orientat cu precădere asupra necesităţii managementului riscului şi protejăriiefective a infrastructurilor critice din multiple domenii cheie: energie, telecomunicații, centre de date, etc. Participarea a fost diversă, cu invitaţi şi vorbitori atât locali cât şi internaţionali.

HPC Daya fost o secţiune separată dedicată utilizatorilor şi potenţialilor utilizatori de High Performance Computing din mediul privat şi din industrie, instituţii publice, instituţii de învăţământ şi de cercetare, furnizorii de servicii IT, precum şi alte organizații interesate. Tematica a fost grupată pe două categorii:

  • Privire de ansamblu asupra ecosistemului european HPC la nivel de reglementări și direcţii strategice
  • Prezentări ale unor proiecte şi abordări concrete din mai multe țări europene

PRO SYS a participat în a doua secţiune alături de vorbitori din Bulgaria, Italia, Olanda şi România. Au fost prezentateproiecte concrete din aceste țări şi modul în care diverse organizaţii din mediul public şi privat colaborează în jurul HPC. Concluzia, domeniul HPC se dezvoltă accelerat, nevoia de putere de procesare, acces la resurse şi expertiză fiind tot mai mare. Impresionant proiectul HPC SURF din Olanda, cu precădere prin suportul oferit mediului academic și de cercetare și intensitatea colaborării dintre principalii actori. La fel de impresionanteste și bugetul anual de cca 20 mil Euro. Dacă un astfel de proiect pare natural pentru Olanda, o ţară cu un număr foarte mare de Centre de Date, Bulgaria a surprins cu prezentarea EuroCC.Acest proiect, gândit să accelereze implicarea Bulgariei în sectoarele HPC şi AI include şi un supercomputer, AVITOHOL, plasat în Top 500 HPC.

Prezentarea PRO SYS a evidenţiat proiectele concrete pe care le-am derulat pe piaţa locală, clustere funcţionale în care am integrat tehnologii de la Bright Computing, Nvidia, Supermicro, Intel și AMD. Însă mai important decât specificaţiile tehnice este că mă reuşit să răspundem cerinţelor clienţilor şi să susţinem rularea unor aplicaţii complexe, de la cercetare academică la simulări industriale. Proiectele noastre se diferenţiază prin nivel ridicat de personalizare şi customizare al fiecărui sistem HPC livrat şi pe atenţia acordata fiecărui element.

Avem deja peste 100 de noduri în producţie şi am înţeles că cerinţele fiecărui client sunt unice, iar bugetele întotdeauna restrictive. Astfel, ne concentrăm pe identificarea soluţiilor tehnice cu cel mai bun raport calitate preţ şi care să exceleze acolo unde clientul are nevoie: viteză mare de procesare, latenta cât mai mică, administrare cât mai facilă etc. Indiferent dacă oferim un cluster on premises sau un serviciu cloud, obiectivul nostru este întotdeauna să îi dăm clientului o soluţie optimizata pe cerinţele impuse de aplicatiile folosite şi buget. De cele mai multe ori, funcţionalitatea soluţiei nu depinde însă doar de hardware-ul utilizat ci mai ales de armonizarea şi reglajul fin al tuturor componentelor unui cluster HPC. Aceasta este până la urma valoarea adusă de PRO SYS şi avantajul competitiv pe care l-am obţinut după mulţi ani de experienţă. Echipamente performante puteţi cumpăra de la mulţi furnizori, însă exista puţine companii în România care să instaleze, configureze și sa optimizeze corespunzător un nucleu HPC. Fără un astfel de ”tunning” infrastructura va funcţiona sub potenţial, eficientă va fi redusă, iar investiţia nu va da rezultatele aşteptate.

Conferinţa CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM a fost organziata pentru prima dată în 2016 şi are ca obiectiv creșterea gradului de informare și conștientizare, în rândul comunității din România, cu privire la aspecte legate de protecția infrastructurilor critice, elemente vitale în dezvoltarea economică și securitatea României. Ne bucurăm că HPC intra pe lista infrastructurilor critice şi mulţumim ICI România pentru invitaţie.

Suntem la dispozitia dumneavoastra !
Aveti nevoie de ajutor ?