Press Room

Press Room


Ştiţi de ce a prins atat de bine cloud-ul de tip Infrastructură ca Serviciu? Pentru că oferă flexibilitate în alocarea resurselor şi echilibrarea automata a încărcării maşinilor virtuale. Puteti avea însă aceste beneficii şi pe propria infrastructura IT, nu doar contractând serviciile unor furnizori ca Amazon, Microsoft sau Google. Mai mult, veti avea control deplin asupra “cloud-ului privat” construit, fără întrebări despre: unde stau datele, cine asigură protectia, cât costă abonamentul pe cinci ani?, etc. PRO SYS oferă toate componentele necesare construirii unui cloud privat (servere, virtualizare, storage, management) şi punerii acestuia în exploatare.

Studiile arată că în 2019, 94% dintre organizații utilizau deja în diferite forme serviciile Cloud. Majoritatea lor (72%) o făceau însă apelând la un mix de servicii și aplicații livrate atât din infrastructurile proprii, cât și din „Norul“ public.

Abordarea de acest tip devine tot mai răspândită, pentru că din ce în ce mai multe companii au nevoie să beneficieze și in-house de aceleași niveluri de agilitate și flexibilitate precum cele asigurate de Cloud-ul public. Dar fără a deveni dependente de platformele tehnologice ale unor furnizori precum Google, Amazon sau Microsoft. Motivele „independenților“ sunt numeroase și variate, însă printre argumentele cele mai frecvent întâlnite se numără cerințele speciale de securitate și de accesibilitate a serviciilor și aplicațiilor, nevoia de personalizări avansate, precum și monitorizarea și controlul strict al resurselor puse la dispoziție.

Abordările de tip Private Cloud oferă un răspuns complet la cumulul de cerințe și nevoi enumerate, fapt demonstrat de sutele de mii de implementări realizate până în prezent. Și numărul lor continuă să crească pentru că arhitecturile de acest tip nu mai reprezintă apanajul exclusiv al organizațiilor mari, fiind accesibile și companiilor de dimensiuni medii și chiar mici.

Ofertă completă de la PRO SYS

De exemplu, noile generații de servere și de sisteme de stocare asigură niveluri superioare de performanță la costuri de achiziție permisive, iar companiile de dimensiuni medii și mici sunt familiarizatecu utilizarea tehnologiilor de virtualizare pentru a face trecerea către arhitecturi Private Cloud. Conform statisticilor, anul trecut, pe primul loc în topul celor mai utilizate soluții de virtualizare utilizate de SMB-uri se aflau VMware vSphere cu 35%, urmată de OpenStack și Microsoft, care dețineau cote egale de 17%. Sunt soluții care se regăsesc și în portofoliul PRO SYS, alături de alte tehnologii populare, precum cele de la Citrix sau RedHat. Oferta noastră include o soluţie optimizată, care foloseşte o arhitectură specială de virtualizare bazată pe TrustOS, având capabilităţi avansate de stocare oferite de OpenZFS (o soluție de stocare enterprise la un preț competitiv, care asigură performanțe superioare în utilizarea configurațiilor RAID, verificarea și asigurarea automată a integrității datelor și gestionarea facilă a capacităților mari de stocare - mai multe detalii despre avantajele competitive ale OpenZFS puteți citi aici), completată cu facilităţi unice pe partea de networking.

Acestă soluţie oferă atat virtualizare clasică (maşini virtuale standard) cât si capabilităţi unice de virtualizare bazate pe containerizare (docker sau echivalent). O importanţă deosebită este acordată cerinţelor stricte de securitate, interactiunea diverselor componente fiind extrem de strict limitată si auditată. La acestea se adaugă soluțiile de management și balansare a workload-urilor, care vă permit să realizați alocarea optimă a resurselor disponibile în funcție de nivelul critic al serviciilor și aplicațiilor pe care le livrați, aplicații de backup, etc.

Toate aceste tehologii software sunt integrate peste configurații de servere construite pornind de la nevoile specifice companiei dvs. Portofoliul nostru de servere TRUSTER acoperă o gamă extinsă de cerințe și scenarii de utilizare și vă dă posibilitatea de a beneficia de o flexibilitate ridicată a configurațiilor, fără a face rabat la calitate (serverele TRUSTER integrează componente de la producători de top, precum AMD, Intel, nVidia, Samsung, Seagate, Supermicro).

Configurațiile custom realizate de PRO SYS vă asigură obținerea unor niveluri superioare de performanță și de personalizare, pe care ofertele standardizate ale altor producători nu le permit. În plus, soluțiile noastre sunt concepute astfel încât să asigure o flexibilitate crescută, respectiv posibilități multiple de upgrade. Practic, folosind serverele și sistemele de stocare TRUSTER nu mai sunteți obligați să achiziționați componente hardware de la un număr limitat de producători, libertatea de alegere fiind în beneficiul dvs.

Pentru ca oferta PRO SYS să fie cu adevărat completă, specialiștii noștri livrează și o gamă extinsă de servicii, care acoperă de la consultanță, până la service, depanare și upgrade, astfel încât deținerea și utilizarea infrastructurii Private Cloud să nu vă genereze nici costuri operaționale mari și nici o supraîncărcare a departamentului IT intern. În plus, vă putem ajuta să reutilizați și valorificați și componentele de infrastructură existente, rentabilizând astfel investițiile deja făcute. Dacă doriți să aflați cum puteți beneficia de ofertă noastră, contactați-ne!

Suntem la dispozitia dumneavoastra !
Aveti nevoie de ajutor ?