Press Room

Press Room


PRO SYS a finalizat primul cluster High Performance Computing din România, construit pe baza procesoarelor AMD din seria Epyc. Beneficiarul este CAELYNX Europe, companie româno-americană, care oferă servicii de proiectare, modelare 3D şi simulare digitală realistă în domeniile auto, aerospaţial, energie, apărare, medicina, etc. preponderent pentru clienţi din Europa de Vest şi Statele Unite. Clusterul are o putere de 16TFlops şi integrează mai multe tehnologii: procesoare AMD Epyc, Infiniband EDR/100Gbps, ZFS etc. Complementar, am livrat şi un sistem de alimentare cu AAR (Anclansare Automată a Rezervei), generator trifazat 27/24kVA şi UPS de 20kW. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene, iar elementul cheie în câştigarea licitaţiei a fost utilizarea procesoarelor AMD, care oferă cel mai bun raport cost/performanţă. De altfel, le-am prezentat constant avantajele pe blogul PRO SYS.

Contextul de business este însă mai interesant, decât descrierea tehnică. Serviciile oferite de CAELYNX Europe au un nivel ridicat de complexitate. În esenţă este vorba despre: analize de elemente finite, simulări de dinamica fluidelor sau injecţie de mase plastice, teste de aerodinamică etc, iar toate necesită o putere mare de procesare. Clientul nu avea aceasta infrastructură şi prin urmare nu avea viteza de lucru dorită şi nici nu putea contracta proiecte de anvergură. Complementar, de câţiva ani, distribuie Dassault Simulia, iar mulţi potenţiali cumpărători doreau derularea de teste/demo cât mai relevante.Iată aşadar că nevoia unui cluster HPC era cât se poate de evidentă.

Pe baza caietului de sarcini am făcut o ofertă competitivă iar din August întreg sistemul este în producţie: cluster HPC cu răcire profesionala (1+1, 6kW, 22.000BTU/h) şi alimentare redundantă.

Am început implementarea în iulie 2020, iar în august clusterul era deja în producţie. PRO SYS ne-a oferit atât infrastructura HPC cât şi un pachet complet de servicii pentru instalare şi configurare. Colaborarea a fost fluentă şi ne-am încadrat în toate cerinţele de timp şi buget,” atestă Dr. Ştefan Castravete, General Manager CAELYNX Europe.

Ce aduce nou clusterul HPC în activitatea CAELYNX Europe?

Testele iniţiale au arătat că timpul de derulare a modelărilor 3D şi simulărilor fizice realiste se reduce de câteva ori, iar capacitatea de paralelizare creşte considerabil. Primele proiecte au confirmat aceasta, iar o simulare complexă de dinamică fluidelor care anterior dura două săptămâni, a fost realizată cu noul cluster HPC în doar câteva zile. Complementar, la analizele structurale capacitatea de paralelizare a crescut semnificativ, iar compania poate susţine mai multe contracte simultan. De asemenea, CAELYNX Europe şi-a extins deja gama de servicii, iar acum are capacitatea să deruleze demo-uri complexe pentru soluţiile Dassault şi să arate clienţilor exact ce pot câştiga prin utilizarea acestor aplicaţii. Ca rezultate al utilizarii clusterului, management-ul CAELYNX Europe estimează o creştere a vânzărilor de soluţii cu 10% şi o creştere generală a veniturilor de 20%. În mod evident, amortizarea investiţiei va fi una rapidă.

Pentru mai multe informaţii despre acest proiect, atât ca tehnologie cât şi ca beneficii de business accesaţi studiul de caz realizat de PRO SYS şi CAELYNX Europe.

Descarcă PDF

Suntem la dispozitia dumneavoastra !
Aveti nevoie de ajutor ?