Press Room

Press Room


Creșterea accelerată a volumelor de date de business, noile reglementări referitoare la durata lor de păstrare și cerințele tot mai stricte legate de backup obligă companiile să investească constant în noi soluții de stocare. Estimarea corectă a nevoilor viitoare este însă dificilă, iar numărul mare de vendori și tehnologii complică și mai mult procesul decizional. Pentru a vă veni în ajutor, specialiștii PRO SYS au realizat un mini-ghid al principalelor criterii de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să achiziționați o nouă soluție de stocare pentru compania dvs.

Punctul de plecare al întregului proces decizional trebuie să îl reprezinte definirea nevoilor pe care compania dvs. le are pe zona de stocare. Prin urmare, recomandarea noastră este ca – înainte de a „trage cu ochiul“ la oferta din piață – să va faceți temele și să realizați o listă a cerințelor reale pe care le aveți. E mai bine să procedați astfel decât să porniți la drum cu idei preconcepute (de genul „all-SSD“, de exemplu), create sub influența performanțelor de top pe care le promit noile tehnologii, dar care adesea sunt subutilizate și mai întotdeauna costisitoare.

Pentru început, detaliile tehnice pe care trebuie să le aveți în vedere nu sunt multe:

• Volumele suplimentare de stocare de care aveți nevoie;

• Nivelul de performanță IOPS (Input/Output Operations Per Second) și vitezele de citire/scriere MB/s;

• Cerințele specifice ale aplicațiilor care vor accesa noua soluție de stocare;

• Care sunt aplicațiile care generează și utilizează cele mai mari volume de date;

• Criteriile de conformitate pe care trebuie să le respectați;

Aveți nevoie de experți!

Dificultatea reală constă însă în faptul că, atunci când stabiliți marjele acestor parametri, trebuie să aveți în vedere ca ele să acopere și evoluțiile ulterioare ale nevoilor de business. E o provocare atât pentru organizațiile mari, cu infrastructuri IT complexe și dinamice, dar mai ales pentru companiile de dimensiuni medii și mici care nu dețin competențe în domeniul stocării și nici bugete care să le permită abordări de genul „Trial&Error“. Pentru a vă scuti de erori costisitoare, oferta PRO SYS include servicii complete de consultanță care vă oferă garanția că ați ales o soluție capabilă să răspundă nevoilor companiei dvs. pe termen mediu și lung.

Pentru acesta, specialiștii noștri vă pot ajuta să aprofundați analiza de nevoi și să obțineți astfel noi elemente necesare identificării soluției de stocare adecvate. Cum ar fi, de exemplu, informații despre:

• Cât de vechi sunt datele pe care le stocați;

• Care este nivelul de utilizare al acestora;

• Cât de repede trebuie accesate;

• Din ce locații sunt accesate diferitele categorii de date;

• Care este gradul de duplicare al datelor la nivelul companiei, etc.

Cu ajutorul tuturor acestor informații și al altor date adiacente, specialiștii noștri pot stabili împreună cu dvs. tehnologia (SSD, HDD sau configurații mixte), configurația RAID, cerințele pe zona de procesor, memorie și conectivitate, ce soluții de compresie sunt adecvate, care este strategia optim de backup, etc.

Tehnologia nu e totul!

O data stabilite aceste criterii tehnice, nu vă gândiți însă că ați și rezolvat problema. Pentru a putea utiliza în parametri optimi o soluție nouă de stocare, oricât de performantă ar fi ea, aveți nevoie de o serie de servicii adiționale. Cum ar fi, de exemplu, cele de configurare și personalizare – le puteți realiza in-house sau aveți nevoie de un partener? Apoi, cele de migrare a datelor – poate echipa internă să asigure garanția integrității și să realizeze procesul în timp util și fără să afecteze performanța aplicațiilor și serviciilor? Dețineți resursele interne necesare pentru asigurarea serviciilor de suport?

Lista întrebărilor pe care trebuie să vi le adresați este mai lungă și PRO SYS vă poate oferi răspunsuri complete la fiecare dintre ele. Avem o experiență îndelungată pe această zonă tehnologică – deținem propria linie de sisteme de stocare TRUSTER – și avem competențele necesare asigurării serviciilor de consultanță, implementare, configurare și suport. În plus, soluțiile noastre de stocare în configurații NAS, SAN, DAS sau unificate au un avantaj competitiv propriu – utilizează tehnologia OpenZFS, care oferă capabilități avansate de protecție a datelor și asigură un nivel de scalabilitate crescut, la un preț competitiv. (Mai multe detalii despre benficiile tehnologiei OpenZFS puteți citi aici.

În final, o ultimă recomandare: nu așteptați până când nevoia de o nouă capacitate de stocare devine critică. Contactați-ne din timp, iar specialiștii PRO SYS vă vor ajuta să nu irosiți nici efort și nici bani pentru găsirea unei soluții adecvate nevoilor companiei dvs. pe termen lung.

Suntem la dispozitia dumneavoastra !
Aveti nevoie de ajutor ?