Press Room

Press Room


NVIDIA intră într-o noua eră, prin lansarea procesoarelor grafice A100, primele bazate pe arhitectura NVIDIA Ampere. Seria A100 oferă cel mai ridicat nivel de performanţă atins de cele opt generaţii de carduri grafice NVIDIA şi a fost dezvoltată pentru a rula analize de date, program de cercetare ştiinţifică şi grafică în cloud. Produsele vor fi lansate oficial în August, cu disponibilitatea comercială începând cu luna Septembrie.

NVIDIA Ampere este prima arhitectură lansată după achiziţia Mellanox şi promite o schimbare majoră a modului în care CPU şi GPU se integrează, ceea ce va permite creşteri majore de performanţă în Centrele de Date, de lacapacitatea de scalare, până la rularea efectivă a instanţelor de Inteligenţă Artificială. În viziunea NVIDIA, Centrele de Date iau locul serverelor şi devin noile unităţi de computing şi de aceea este nevoie de o arhitectură revoluţionară care să satisfacă cererea de performanţă. Deja cei mai mari operatori de cloud, precum Alibaba, Amazon, Baidu, Google, Microsoft şi Oracle au anunţat integrarea noii arhitecturi.

Fondatorul şi Directorul General NVIDIA,Jensen Huang a afirmat recent, într-o prezentare video, că seria A100 şi arhitectura Ampere livrează de 20 de ori mai multă performanţă faţă de generaţiile precedente de carduri grafice (video disponibil aici).

5 elemente tehnologice au făcut posibilă această evoluţie:

  • -Utilizarea a peste 54 miliarde de tranzistori, ceea ce face ca A100 să devină cel mai mare procesor pe 7 nanometri
  • -Integrarea tehnologiei Tensor Core cu TF32, un nou model matematic pentru manipularea matricilor dedicat pentru Inteligenţă Arficială şi HPC (detalii aici ).
  • -„Multi instance GPU”sau MIG,o tehnologie ce permite partiţionarea A100 în pană la şapte procesoare grafice independente, fiecare cu propriile resurse
  • -Generaţia a treia a tehnologiei NVLink care dublează viteza de conectate între cardurile grafice, ceea ce permite mai multor servere A100 să lucreze ca un GPU gigant
  • -„Sparse Matrix Accelerator” o tehnologie inovativă pentru dublarea volumului de operaţiuni matematice (detalii aici).

Combinaţia acestor elemente face ca NVIDIA Ampere să fie net superioară arhitecturii anterioare Volta.

Totodată NVIDIA a anunţat şi lansarea unei noi generaţii a sistemului NVIDIA DGX AI, bazat pe A100, primul server global de 5 petaflops, fiecare sistem DGX A100 permiţând divizarea în pană la 56 instante, toate rulând independent.

PRO SYS va integra noile solutii NVIDIA Ampere in serverele si nodurile de calcul TRUSTER precum si in statiile grafice imago.

Suntem la dispozitia dumneavoastra !
Aveti nevoie de ajutor ?